Turvariskid

 

Suurimaks turvariskiks on alati inimene, süsteemidel on alati samad vead, mis on nende loojatel. Kevin Mitnick on loonud valemi, mis väidetavalt peaks vältima mõningaid turvalisusega seotud probleeme.

Kevin Mitnick on USA arvutiturbeekspert, autor ja süüdi mõistetud häkker. Ta on peamiselt tuntud oma kõrgetasemeliste arvuti- ja sidekuritegude eest, mille eest ta pidi ka aega vanglas veetma. Oma raamatus väidab ta, et turvalisus on kombinatsioon tehnoloogiast, koolitusest ja reeglitest: tehnoloogia hõlmab muu hulgas võrke, tulemüüre ja viirusetõrjetarkvara, koolitus hõlmab erinevate rünnakute teadvustamist ja reeglid hõlmavad erinevaid protsesse ja eeskirju. Usun, et kui neid kolme peamist aspekti õigesti kasutada, on võimalik saavutada suurepäraseid tulemusi.

Tänapäeval on paljudel töökohtadel nõudeks teadmised IT-st mingi tasemeni. Kuidas näiteks viiruste eest arvutit kaitsta ja kuidas Wordi kasutada. Ka on tänapäeval paljude jaoks enesestmõistetav teadmised, kuidas ennast veebis kaitsta näiteks petturite eest. Kuidas hoida oma isiklike andmeid ja kontosid turvalisena ja nii edasi. Selleks on vaja aga inimesi koolitada, näiteks turvalisus internet võiks olla koolides rohkem arutletud, võibolla nüüd tehakse seda koolides rohkem, aga kui mina näiteks aasta tagasi gümnaasiumi lõpetasin ei jagatud teadmisi selle kohta minu meelest piisavalt. Samuti tuleks ka harida just vanemat rahvastikku arvuti kasutamise osas ja kuidas mitte petturite ohvriks langeda. Samuti on koolitus oluline tööandjatele, et nende töötajad omaksid elementaarseid IT teadmisi ja oskaksid turvaliselt arvuteid kasutada.  

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT ja Eetika

Uus meedia

Eesti infoühiskonna arengukavast